FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Promet i vrijeme u 9,30 sati

Autor: spar
ZAGREB, 30. siječnja 2012. (Hina) - Izvješće Hrvatskog auto-kluba i vremenska prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas

ZAGREB - Zbog olujne bure autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica zatvorena je za sav promet. Autocestom A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok te Jadranskom magistralom (D8) od Karlobaga do Svete Marije Magdalene voze samo osobna vozila. Na Krčkom mostu zabrana je za autobuse na kat, motocikle i vozila s kamp prikolicama, a od Bakra do Karlobaga dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom. Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru: D 32 Prezid-Delnice, ŽC Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak, ŽC Sopač-Mrkopalj-Tuk, kao i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Delnica, Čabra i Vrbovskog. Zimski su uvjeti i na Samoborskom i Žumberačkom gorju. Na većini cesta zbog niskih jutarnjih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. U prekidu su katamarani iz Rijeke za Lošinj i Novalju. Trajekt na liniji Valbiska-Lopar prevozi samo osobna vozila.

ZAGREB - Prevladavat će sunčano, ali će se ujutro i dio prijepodneva u Gorskom kotaru, Lici, ponegdje u sjeverozapadnim krajevima i na dijelu srednjeg Jadrana zadržati umjereno do pretežno oblačno. Vrlo slab snijeg moguć je samo ponegdje u Gorskom kotaru i Lici te nošen jakom burom podno Velebita. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar, a na većem dijelu Jadrana umjerena i jaka, na sjevernom dijelu na udare olujna bura. Najviša temperatura uglavnom između -4 i 1, na Jadranu od 5 do 10 Celzijevih stupnjeva.

(Hina) xsp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙