FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jahorina spremna za trilateralni sastanak

Autor: rmav
SARAJEVO, 2. veljače 2012.(Hina) - Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i srbijanski predsjednik Boris Tadić doputovat će u četvrtak na Jahorinu na neformalni trilateralni sastanak kojemu su domaćini članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Bakir Izetbegović i Nebojša Radmanović.

Razgovorima najavljenim za petak prethodit će zajednička večera u luksuznom hotelu "Termag", a taj objekt, kao i šire područje Jahorine, pod jakim je mjerama osiguranja državnih sigurnosnih agencija BiH, kojima pomažu lokalne policijske snage.

Jahorina je, kao i cijeli prostor istočne Bosne, već danima okovana niskim temperaturama, a neprestano pada i novi snijeg, no cesta do središta skijaškog centra za sada je prohodna.

Kako je najavljeno, šefovi država Hrvatske, Srbije i BiH trebali bi razgovarati o zajedničkoj borbi protiv organiziranog kriminala, mogućoj zajedničkoj kandidaturi za organiziranje sportskih natjecanja, apliciranju za fondove Europske unije za prekograničnu suradnju, prilagodbi graničnog režima ulasku Hrvatske u EU te o konzularnom zastupanju u trećim državama.

Iz ureda predsjednika Josipovića najavljeno je kako će on sugovornicima izložiti i svoj prijedlog mogućeg reguliranja procesuiranja počinitelja ratnih zločina kojima bi se sudilo u državama u kojima imaju prebivalište.

(Hina) xrm ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙