FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Članovi NO dubrovačkih Hotela Maestral stavili mandate na raspolaganje

Autor: tmis
ZAGREB, 11. siječnja 2012. (Hina) - Četiri člana Nadzornog odbora dubrovačke hotelske kuće Hoteli Maestral, koja je u većinskom državnom vlasništvu, dostavili su hrvatskoj Vladi izjave kojim stavljaju svoje mandate na raspolaganje u otvorenom roku, obavijest je Hotela Maestral na Zagrebačkoj burzi.

U toj se obavijesti navodi da su četiri člana Nadzornog odbora Hotela Maestral, među kojima predsjednik Mato Franković te članovi Ante Skaramuca, Luka Vidak i Stjepan Hrtica, izjave o stavljanju svojih mandata na raspolaganje osim Vladi dostavili i Ministarstvu turizma te Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO).

Prema današnjim podacima s web stranice Središnjeg klirinško depozitarnog društva najveći dioničar Hotela Maestral d.d. je država s vlasničkim udjelom od 78,25 posto.

Među ostalim dioničarima su Hypo Alpe-Adria Banka i Olbia Investments Limited koji drže udjel od 7,3 posto, dok ostali dioničari imaju manje od 1,5 posto.

Hotele Maestral d.d. čini pet hotela u Dubrovniku, ukupnog kapaciteta 407 soba s 808 kreveta. Kategorije hotela su od dvije do četiri zvjezdice, a posluju isključivo sezonski, od Uskrsa do početka studenog.

U tim je hotelima u devet mjeseci prošle godine, prema podacima iz financijskog izvješća s Burze, ostvareno nešto malo više od 122 tisuće noćenja i poslovni prihod od 42,1 milijuna kuna, što je 4,5 posto više nego u istom razdoblju 2010.

Istodobno, za 6 posto, na 34,1 milijuna kuna smanjili su poslovne rashode, što je dovelo do znatno boljeg ukupnog poslovnog rezultata nego u godini prije odnosno dobiti od 3,6 milijuna kuna, za razliku od devet mjeseci 2010. kada je dobit bila 477 tisuća kuna.

U izvješću iz Hotela Maestral napominju i da su sve svoje obveze podmirivali u roku, osim kreditnih obveza prema DAB-u. Navode i da su ukupne obveze prema DAB-u na dan 30. rujna prošle godine bile 36,9 milijuna kuna, od čega je 34,9 milijuna kuna dospjelo.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙