FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Krašu održan sastanak predstavnika prehrambene industrije

Autor: tper
ZAGREB, 27. siječnja 2012. (Hina) - U Krašu je danas održan sastanak predstavnika prehrambene industrije Hrvatske s ciljem definiranja konkretnih posljedica koje će za domaću industriju imati ulazak Hrvatske u Europsku uniju (EU), izvijestili su iz Kraša.

Sastanku su prisustvovali predstavnici najvećih domaćih prehrambenih tvrtki - Agrokora, Adrisa, Podravke, Francka, Vindije, Zvečeva, Dukata, Badela 1862, Gavrilovića, Pivca, Atlantica, Granolia te Hrvatske gospodarske komore.

Današnji sastanak, kako se navodi, početak je inicijative za snažnijom i konkretnijom suradnjom domaćih gospodarstvenika s Vladom i nadležnim ministarstvima, a u cilju korištenja svih raspoloživih resursa koji bi domaćem gospodarstvu omogućili što kvalitetnije uvjete za daljnji razvoj poslovanja kako na domaćem tržištu, tako i izvozu.

S obzirom na nacionalni značaj teme industrijskog razvoja zemlje i činjenice da je prehrambena industrija vodeća u prerađivačkom sektoru, sudionici sastanka zaključili su da se u otvorenom i zajedničkom dijalogu provedu završne pripreme za budućnost hrvatskog gospodarstva u EU.

Na sastanku je dogovoreno da će se u kratkom roku u HGK održati sastanak s predstavnicima Vlade i resornih ministarstava, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙