FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javna rasprava o planu upravljanja slijevom rijeke Save

Autor: zdra
VINKOVCI, 25. siječnja 2012. (Hina) - U Vinkovcima je danas održan savjetodavni sastanak predstavnika lokalne uprave, komunalnih tvrtaka i gospodarskih subjekata s udrugama za zaštitu okoliša u povodu javne rasprave o nacrtu plana upravljanja slijevom rijeke Save.

Nacrt plana upravljanja slijevom rijeke Save na javnoj je raspravi, koja je počela 21. prosinca 2011. i trajat će do 21. travnja 2012., a zamišljena je kao faza u postupku odlučivanja o načinu upravljanja slijevom najduže rijeke u Hrvatskoj, objasnio je Enes Ćerimagić iz zagrebačke Zelene akcije.

Riječ je o drugom od deset savjetodavnih sastanaka koji će se, kako je najavljeno, održati u državama savskoga slijeva.

Plan upravljanja slijevom rijeke Save donosi se na osnovi okvirnoga sporazuma o slijevu rijeke Save, međunarodnog ugovora potpisanog među državama na području tog slijeva - Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, rekao je Ćerimagić i dodao da će se na temelju okvirnog sporazuma pristupiti izradi jedinstvenoga, međunarodnog plana upravljanja cjelokupnim slijevom rijeke Save prema propisima okvirne smjernice o vodama – propisa Europske unije o upravljanju vodama.

Organizatori javne rasprave su Zelena akcija iz Zagreba i Centar za razvoj i potporu iz Tuzle s partnerima, Udrugom "Zeleni san" iz Vinkovaca i Ekološkom koalicijom slijeva Une (BiH).

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙