FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puknuća magistralnog vodovoda na Peščenici

Autor: mbuj
ZAGREB, 1. siječnja 2012. (Hina) - Na području zagrebačke Peščenice iz neutvrđenog razloga došlo je do puknuća magistralne vodovodne cijevi te su zbog izlijevanja veće količine vode poplavljeni podrumi nekoliko obiteljskih kuća u Mraclinskoj ulici, priopćio je poslijepodne Ured za upravljanje u hitnim situacijama grada Zagreba.

Dežurna ekipa Zagrebačkog holdinga-podružnice Vodovod i odvodnja zatvorila je dio magistralnog cjevovoda te radi na otklanjanju štete. Zbog zatvaranja cjevovoda do kraja dana, dok se ne otkloni šteta, bez pitke vode biti će samo objekti u Mraclinskoj ulici, navodi Ured.

Na terenu su i dvije ekipe Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Zagreb - postaje Žitnjak koje ispumpavaju vodu iz poplavljenih podruma obiteljskih kuća, što bi prema procijeni ekipe na terenu, trebalo biti riješeno tijekom poslijepodneva.

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama također navodi kako su dojavu o puknuću magistralne vodovodne cijevi dobili iz Centra 112 oko 13,30 sati. Ured za upravljanje u hitnim situacijama odmah po dojavi kontaktirao je JVP i Zagrebački holding - dežurnu službu podružnice Vodovod i odvodnja.

(Hina) pp/xbma xsp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙