FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava HT-a: otvorena pitanja rješavati socijalnim dijalogom unutar kompanije

Autor: dmar
ZAGREB, 24. siječnja 2012. (Hina) - Sindikati koji okupljaju radnike Hrvatskog Telekoma (HT) imaju pravo na prosvjed, no Uprava HT-a smatra kako se sva otvorena pitanja trebaju rješavati unutar kompanije u okvirima socijalnog dijaloga, priopćeno je danas iz HT-a.

Uprava HT-a u kratkoj je izjavi poručila predstavnicima triju sindikata koji su danas organizirali prosvjed protiv najavljenog otkaza za 450 radnika HT-a da u potpunosti poštuje sve odredbe Kolektivnog ugovora, pa očekuje i od sindikata poštivanje socijalnog mira.

Sva važna radno-pravna pitanja zaposlenika određena su Kolektivnim ugovorom koji je na snazi od 1. siječnja 2011. do 31. prosinca 2012., a potpisala su ga sva tri sindikata u HT-u. Kolektivni ugovor radnicima jamči visoku razinu prava koja su višestruko iznad hrvatskog prosjeka, uključujući i otpremnine koje su šest puta veće od zakonom propisanih, u prosjeku oko 360.000 kuna u bruto iznosu, naglašava HT.

Petstotinjak radnika prosvjedovalo je danas protiv najavljenih otkaza, pri čemu su sindikalni čelnici optužili Upravu HT-a, kao i većinskog vlasnika Deutsche Telekoma, za pohlepu, jer otpuštaju radnike samo da bi povećali svoj ionako veliki profit.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙