FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Dalmacijavina nastavljaju prosvjedovati

Autor: zjur
SPLIT, 24. siječnja 2012. (Hina) - Radnici Dalmacijavina i danas su prosvjedovali krenuvši iz nekadašnjeg pogona u Trajektnoj luci preko rive do zgrade županije Splitsko-dalmatinske tražeći isplatu zaostalih plaća i rješenje privatizacije tvrtke, a puno očekuju od sutrašnjeg sastanka u Ministarstvu gospodarstva na u kojem bi se trebalo raspravljati o njihovoj situaciji.

Prema riječima sindikalnog povjerenika Hrvatske udruge sindikata Joze Marića u srijedu će u Ministarstvu gospodarstva biti obavljen razgovor sa izglednim strateškim partnerom Salomonom Berkowitzem.

"Sindikat i radnici očekuju da će se sutra u Zagrebu razgovarati o zaostalim plaćama i privatizaciji Dalmacijavina te da na kraju Berkowitz odluči hoće li ući u Dalmacijavino ili ne. Ova situacija je dalje neizdrživa. Od Vlade, kao vlasnika Dalmacijavina, očekujemo da nađe pravni okvir da se u okviru Agencije za upravljanje državnom imovinom isplate zaostale plaće", kazao je Marić.

Dodao je da im je važno da se isplate zaostale plaće radnicima i završi postupak privatizacije Dalmacijavina ili u suprotnom da se Vlada odluči u kojem će pravcu ići Dalmacijavino.

Radnicima Dalmacijavina, njima 440, zadnja je plaća isplaćena za srpanj 2011. godine. Svakom radniku Dalmacijavino do danas za plaće duguje oko 30.000 kuna, a osim toga još ne znaju tko je pravi kupac jer sa Salomonom Berkowitzem država još nije potpisala ugovor.

Radnici ne žele prestati prosvjedovati sve dok ne dobiju zaostale plaće. Najavili su još brojnije prosvjede Splitom i to svaki dan u 10 sati, dok bi u petak u isto vrijeme, ako sutrašnji pregovori u Zagrebu ne riješe njihove probleme, prosvjed nakratko mogli "preseliti" na Markov trg u Zagrebu.

(Hina) xzjur yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙