FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada donijela odluku o najvišoj razini cijene plina za povlaštene kupce

Autor: nkot
ZAGREB, 29. prosinca 2011. (Hina) - Poduzetnici koji se bave proizvodnjom i godišnje troše manje od 100 milijuna prostornih metara plina do kraja ožujka iduće godine i dalje će plaćati plin po cijeni od 2,13 kuna po prostornom metru, odlučila je hrvatska Vlada na zatvorenom dijelu današnje sjednice.

Vlada je na zatvorenom dijelu svoje prve sjednice izmijenila Odluku o najvišoj razini cijene plina za povlaštene kupce, kojom se propisuje razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2012. godine u kojem je određena najviša razina cijene prirodnog plina u iznosu od 2,13 kuna po prostornom metru, a primjenjuje se na povlaštene kupce (posebno za kupce kategorije poduzetništvo-industrijske kupce), osim kućanstava, koji obavljaju proizvodnu djelatnost s godišnjom potrošnjom plina manjom od 100 milijuna prostornih metara plina, a posebno se primjenjuje za kupce koji kupuju plin radi proizvodnje toplinske energije za tarifnog kupca prema odredbama Zakona o proizvodnji, raspodjeli i distribuciji toplinske energije, navodi se u priopćenju sa sjednice Vlade.

Prijašnja Odluka o najvišoj razini cijene plina za povlaštene kupce propisivala je razdoblje od 1. rujna do 31. prosinca 2011. godine, a izmjenom se omogućuje daljnje provođenje navedene Odluke, čime se omogućuje da povlašteni kupci plina za iste ili slične kategorije u Republici Hrvatskoj plaćaju cijenu plina kao u zemljama u okruženju, a također im se omogućuje opstojnost i međunarodna konkurentnost na tržištu, objašnjava se u priopćenju.

Vlada je donijela i Odluku o određivanju količine tekućih naftnih goriva koja se smiju stavljati u promet na domaćem tržištu, a ne udovoljava graničnim vrijednostima i drugim značajkama kakvoće tekućih naftnih goriva.

Ovom Odlukom određuje se godišnja količina tekućih naftnih goriva koje se smiju stavljati u promet na domaćem tržištu, a ne udovoljava graničnim vrijednostima i drugim značajkama kakvoće tekućih naftnih goriva, kao i najveće dozvoljeno odstupanje od graničnih vrijednosti i drugih značajki kakvoće tekućih naftnih goriva propisanih Uredbom o kakvoći tekućih naftnih goriva, za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2012. godine.

Ova Odluka stupa na snagu danom objave u Narodnim novinama, a istim danom prestaje važiti prethodna Odluka objavljena u Narodnim novinama broj 6/2011.

(Hina) xpp/xbn yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙