FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH traži raspravu na GSV-u o povećanju stope PDV-a

Autor: tper
ZAGREB, 23. siječnja 2012. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) zatražio je danas od Vlade sazivanje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV) na kojoj bi se raspravljalo o najavljenom povećanju stope PDV-a s 23 na 25 posto, kao i povećanju iznosa neoporezive osnovice za obračun plaća.

SSSH u priopćenju traži poštivanje procedure propisane Sporazumom o osnivanju GSV-a kojom su se potpisnici obvezali da će javne politike (usklađivanje gospodarske, socijalne i razvojne politike) nacionalne strategije, nacrti zakona, propisa, programa i drugi dokumenti iz djelokruga rada Vijeća, prije upućivanja u Hrvatski sabor biti razmotreni na sjednici GSV-a, odnosno odgovarajućim radnim tijelima.

Nakon što je nedavno Vlada imenovala svoje predstavnike u GSV, nema prepreka za početak rada novoga saziva GSV-a i ispunjavanja njegove zadaće. U uvjetima teškog socijalnog stanja, izigravanje prihvaćene procedure dovelo bi u pitanje vjerodostojnost funkcioniranja političkog sustava, ističe SSSH.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙