FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikalne središnjice traže od Vlade da danas imenuje predstavnike u GSV-u

Autor: tper
ZAGREB, 5. siječnja 2012. (Hina) - Sindikalne središnjice zatražile su od Vlade da na današnjoj sjednici hitno imenuje predstavnike Vlade i njihove zamjenike u Gospodarsko-socijalnom vijeću (GSV).

U današnjem dopisu Sindikalnih središnjica upućenom predsjedniku Vlade Zoranu Milanoviću navodi se kako su središnjice 28. prosinca 2011. godine uputile Vladi i premijeru dopis u kojem su, između ostaloga, zamolili za žurno imenovanje predstavnika Vlade i njihovih zamjenika u Gospodarsko-socijalnom vijeću.

"Kako očito na prošloj sjednici Vlade to nije učinjeno, tražimo da se to imenovanje hitno učini na današnjoj sjednici Vlade, kako bi GSV mogao nastaviti raditi u najkraćem mogućem roku", navodi se u današnjem priopćenju.

Vlada je, kako se navodi u dopisu sindikalnih središnjica, najavila cijeli niz zakonskih i drugih promjena, od kojih je neke već i provela, a da nisu raspravljene na sjednici GSV-a. Osim tih promjena očekuje se i donošenje proračuna za 2012. o čijem se prijedlogu također treba provesti rasprava na GSV-u. Sve to traži doista hitan nastavak rada GSV-a, ističu sindikati.

"Promjene u društvu koje pokreće vlast, a imaju posljedice i utjecaj na građane, demokratski orijentirana vlast raspravlja i kroz tripartitni socijalni dijalog i ne ostaje pri tome na obrazloženjima kako je na izborima dobila povjerenje građana. Rad GSV-a i tripartitni socijalni dijalog dovedeni su uz puno uloženog truda, tijekom dugog niza godina do razine koja se može još jedino nadograđivati, a nikako umanjivati te temeljem toga kao i Vaše proeuropske orijentacije i javno promicane opredijeljenosti za demokratske društvene vrednote, a kojima pripadaju i socijalni dijalog i socijalno partnerstvo, očekujemo da se to provede i u praksi, kako kroz hitni nastavak rada GSV-a, tako i kroz zajednički dogovor o budućem načinu djelovanja i vođenja socijalnog dijaloga u Hrvatskoj", navodi se u pismu Sindikalnih središnjica - Hrvatske udruge sindikata, Matice hrvatskih sindikata, Nezavisnih hrvatskih sindikata, Saveza samostalnih sindikata Hrvatske i Udruge radničkih sindikata Hrvatske.

(Hina) xpp/tp ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙