FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama želi da SAD bude turistička velesila

Autor: vrad
WASHINGTON, 19. siječnja 2012. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama objavit će u četvrtak plan po kojemu Sjedinjene Države trebaju postati najveće turističko odredište u svijetu zahvaljujući lakšem dobivanju viza za Kineze i Brazilce, kako bi podupro zapošljavanje u tom sektoru, izvijestila je Bijela kuća.

Obama koji je u četvrtak ujutro potpisao uredbu u kojoj poziva nekoliko saveznih uprava da donesu mjere za poticanje turističke djelatnosti, treba oko podneva doći u zabavni park Disneyworld u Orlandu, na Floridi, gdje će iznijeti pojedinosti tog prijedloga.

G. 2010. SAD je bio drugo po veličini turističko odredište u svijetu po broju dolazaka, s 59,8 milijuna turista, daleko iza Francuske, zemlje s pet puta manjim brojem stanovnika, koja je imala 77,1 milijun posjetitelja, po podacima UN-ove Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Kako navodi Bijela kuća, turistički sektor sa 2,7 posto sudjeluje u BDP-u, a u 2010. je zapošljavao 7,5 milijuna ljudi. Samo u međunarodnom turizmu radilo je 1,2 ljudi a "više od milijuna radnih mjesta u Americi moglo bi se otvoriti u idućih deset godina poveća li SAD svoj udio tržišta" u tom sektoru.

(Hina) xvrad ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙