FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD opovrgava umiješanost u ubojstvo iranskog znanstvenika

Autor: kgab
WASHINGTON, 11. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - SAD je u srijedu kategorički odbacio bilo kakvu umiješanost u ubojstvo iranskog nuklearnog znanstvenika i nazvao je iranske prijetnje zatvaranjem Hormuškog tjesnaca "opasnim i provokativnim".

U petom napadu usred dana na iranske stručnjake u posljednje dvije godine, napadač na motociklu postavio je magnetsku bombu na vrata automobila 32-godišnjeg Mostafe Ahmadi-Rošana dok se vozio jednom teheranskom ulicom. U eksploziji su poginuli Ahmadi-Rošan i njegov suputnik.

Nakon što je State Department prvotno odbio odgovoriti na iranske optužbe da su američki ili izraelski agenti odgovorni za taj napad, Bijela kuća i američka državna tajnica Hillary Clinton odbacili su bilo kakvu umiješanost.

"Želim kategorički odbaciti bilo kakvu umiješanost SAD-a u bilo kakvu vrstu nasilja u Iranu", rekla je Clinton novinarima tijekom tiskovne konferencije s katarskim premijerom.

"Mi smatramo da se mora postići razumijevanje između Irana, njegovih susjeda i međunarodne zajednice kojim bi se iznašao način da (Iran) okonča svoje provokativno ponašanje, zaustavi svoj nuklearni program i ponovno se pridruži međunarodnoj zajednici", rekla je Clinton.

(Hina) xkga ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙