FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina upozorila SAD da budu pažljive u novoj vojnoj strategiji

Autor: dmus
PEKING, 9. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Kinesko ministarstvo obrane u ponedjeljak je upozorilo SAD da budu "pažljive u riječima i djelima" nakon objave promjene vojne strategije u kojoj na sve veći utjecaj Kine namjerava odgovoriti jačanjem svojih azijskih savezništava i baza.

Izjava glasnogovornika ministarstva Genga Yanshenga dosad je najširi odgovor Kine na novu strategiju koju su SAD objavile prošlog tjedna i potvrđuje mješavinu zabrinutosti i jasne suzdržanosti koje iskazuje posljednjih mjeseci.

"Primijetili smo da su SAD izdale naputak o obrambenoj straegiji i pomno ćemo motriti kakav će utjecaj američka vojna prilagodba imati na azijsko-pacifičku regiju i stanje globalne sigurnosti", stoji u Gengovoj izjavi objavljenoj na internetskoj stranici ministarstva.

"Optužbe američke strane prema Kini u tom dokumentu potpuno su neutemeljene", dodaje se.

"Nadamo se da će se SAD ponašati u skladu s vremenima u kojima živimo i odnositi se prema Kini i njezinoj vojsci na objektivan i racionalan način, biti pažljive u riječima i djelima i više nastojati na pozitivnom razvoju odnosa između dviju zemalja i njihovih vojski", ističe se u izjavi.

(Hina) xdam ysd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙