FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Commerzbank otkrio detalje o povećanju kapitala

Autor: mpuk
FRANKFURT, 19. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Njemačka Commerzbank planira zadržati dobit i smanjiti rizičnu imovinu kako bi prikupila 5,3 milijarde eura dodatnog kapitala i time udovoljila kapitalnim zahtjevima europskog regulatora.

Druga po veličini njemačka banka objavila je u četvrtak da je već stavila na stranu tri milijarde eura za povećanje kapitala kako bi do kraja lipnja ispunila zahtjev Europske agencije za banke (EBA) i podigla stopu adekvatnosti kapitala na minimalno devet posto.

EBA je Commerzbanku odredila da mora prikupiti dodatnih 5,3 milijarde eura kako bi ojačala kapital i uspješnije odolijevala eventualnim novim krizama u budućnosti.

U banci ističu da do kraja rujna namjeravaju premašiti naznačeni iznos za milijardu eura.

Bančini planovi uključuju rezanje rizične imovine za dodatnih 17 milijardi eura, zadržavanje većeg dijela dobiti i ograničavanje novih poslova Njemačku i Poljsku.

U Commerzbanku navode i da će zaposlenicima ubuduće na ime nagrada isplaćivati veće iznose u dionicama nego u bonusima.

Ističu da će ispuniti zahtjeve europskog regulatora ako se u međuvremenu makrogospodarsko okruženje dodatno ne pogorša, odnosno u prvom redu ako se izbjegne eskalacija dužničke krize u eurozoni.

EBA će početi ispitivati plan dokapitalizacije banke tek nakon što ga provjere državni bankovni supervizori, koji će ga dobiti 20. siječnja.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙