FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze rastu četvrti dan zaredom

Autor: neba
LONDON, 19. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, četvrti dan zaredom, a najveći je dobitnik financijski sektor jer se ulagači nadaju da će nakon Goldman Sachsa i druge američke banke izvijestiti o dobrim poslovnim rezultatima.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,2 posto, na 1.037 bodova.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,2 i 0,7 posto.

S rastom od 1,2 posto najveći je jutrošnji dobitnik bankarski sektor, što se zahvaljuje jučer objavljenom boljem nego što se očekivalo kvartalnom poslovnom izvješću Goldman Sachsa.

Ulagači se nadaju da će i druge velike američke banke, kao što su Morgan Stanley i Bank of America, ovih dana objaviti dobre poslovne rezultate.

Ulagači se, također, nadaju da će grčka vlada i banke uskoro dogovoriti aranžman o zamjeni postojećih s novim obveznicama, pri čemu bi se Grčkoj otpisao velik dio dugovanja i tako izbjegao njezin bankrot.

„Dogovor Grčke s vlasnicima njezinih obveznica očekuje se uskoro, s obzirom da bi proces pripreme svih nužnih dokumenata mogao potrajati između šest i osam tjedana“, kaže Jeremy Batstone-Carr, strateg u tvrtki Charles Stanley.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros porastao 1,1 posto, na 8.639 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙