FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na europskim burzama prekinut 4-dnevni pozitivni niz

Autor: scvi
LONDON, 4. siječnja 2012. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros prekinule 4-dnevni pozitivni niz, jer investitore brinu goleme potrebe eurozone za refinanciranjem dugova zbog čega su se odlučili na dobitonosne prodaje.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica spustio se do 9,30 sati 0,3 posto, na 1.024 boda, nakon što je jučer dosegnuo najvišu razinu u proteklih pet mjeseci.

Londonski FTSE indeks ojačao je do 9,30 sati 0,2 posto, dok je frankfurtski DAX oslabio 0,1 posto, a pariški CAC 0,5 posto.

Dok se čekaju rezultati aukcije 10-godišnjih njemačkih državnih obveznica, na najvećem gubitku su cijene dionica banaka, jer su mnoge uvelike izložene dugovima članica eurozone. U prosjeku su cijene dionica banaka jutros pale 0,9 posto.

„Sve ovisi o kretanju na tržištu državnih obveznica. Vidjeli smo neke ohrabrujuće izjave i poteze talijanskog premijera Marija Montija i španjolskog Mariana Rajoya. Ako nastave tako kako su krenuli i ako će obveznička tržišta time biti zadovoljna, i na dioničkim će tržištima uzlet biti nastavljen“, ističe David Moss, portfelj menadžer u fondu F&C Asser Managmenet.

Na Tokijskoj je burzi Nikkei indeks jutros porastao 1,2 posto, na 8.560 bodova.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙