FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

Autor: dvla
ZAGREB, 17. siječnja 2012. (Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 9,30 sati.

RIM

Broj nestalih osoba s kruzera Costa Concordia, koji se u petak nasukao blizu talijanskog otočića Giglija, popeo se na 29, objavila je agencije Reuters pozivajući se na izvore iz talijanske obalne straže. Dužnosnik talijanske obalne straže izjavio je u ponedjeljak kasno navečer za Reuters da se broj nestalih gotovo udvostručio od ranijih procjena pa se sada traga za 25 putnika i četiri člana posade. Iako je većina od 4.200 putnika i članova posade preživjela unatoč satima kaosa nakon nesreće spasilačke ekipe su do sada pronašle tijela šest poginulih osoba. No, spasilački napori privremeno su obustavljeni zbog klizanja nasukane brodske olupine.

MYRTLE BEACH

Republikanski kandidati Newt Gingrich, Rick Perry i Rick Santorum u ponedjeljak su u tv-debati napali poslovne i političke poteze Mitta Romneya, pozvavši ga da objavi informacije o povratu poreza, no vodeći kandidat za republikansku predsjedničku nominaciju vješto je izbjegao njihove napade. Četiri glavna republikanska kandidata u utrci za protukandidata aktualnom predsjedniku Sjedinjenih Država Baracku Obami, održali su raspravu u Myrtle Beachu u sklopu borbe za naklonost republikanskih birača u Južnoj Karolini. Gingrich, Perry i Santorum raspravljali su o Romneyevim dosadašnjim postignućima, pozvavši birače da budu kritični prema bivšemu guverneru Massachusettsa, trudeći se svim silama da spriječe njegovo odmicanje u utrci. "Dužni smo prema državi i njezinu stanovništvu da, bez obzira tko bude nominirani kandidat, ta osoba posjeduje odgovarajući poslovni i politički profil kako bi se, na učinkovit način, mogla nositi s Barackom Obamom", rekao je Gingrich.

NAPULJ

Tri eksplozivne naprave aktivirane su u ponedjeljak navečer ispred ureda državne agencije za prikupljanje poreza Equitalia u Napulju, a u eksploziji su uništeni prozori zgrade, dok ozlijeđenih nije bilo, izjavio je policijski dužnosnik agenciji Reuters. Policija je izvijestila da niti jedna skupina nije preuzela odgovornost za napad na zgradu u ulici Corso Meridionale nedaleko napuljske glavne željezničke stanice. Equitalia, čiji su uredi napadani i ranije, vrlo je ne nepopularna među mnogim Talijanima koji joj predbacuju provođenje politike "čvrste ruke" u prikupljanju poreza. Talijanska tehnokratska vlada najavila je da želi povećati ovlasti Equitalie kao dio rata protiv utaje poreza koji državnoj blagajni godišnje oduzima 120 milijardi eura.

(Hina) xdv ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙