FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josip Matkov SDP-ov kandidat za đakovačkoga gradonačelnika

Autor: sela
ĐAKOVO, 13. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik đakovačke Gradske organizacije SDP-a Josip Matkov na lokalnim će izborima biti kandidat te stranke za gradonačelnika.

Iako će se ti izbori održati tek iduće godine, đakovački SDP predstavio je danas svojega kandidata Josipa Matkova, koji je član Gradskog vijeća u kojem većinu imaju SDP, HNS i HSU.

Saborski zastupnik SDP-a Damir Tomić rekao je kako tako rano predstavljanje kandidata za gradonačelnika znači da njegova stranka "pošteno ide prema građanima".

"Zašto čekati 2013., kada mi već znamo tko je naš kandidat za gradonačelnika", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Tomislav Vuković iz đakovačke Gradske organizacije SDP-a taj je postupak objasnio i potrebom da se gradonačelničkome kandidatu dade dovoljno vremena da se profilira u javnosti i među biračima.

Josip Matkov rekao je kako će njegov program ponajprije "biti usmjeren na gospodarski oporavak s naglaskom na dovođenje investitora u Đakovo".

"Nakon parlamentarnih, i lokalni izbori u Đakovu 2013. bit će ponovno SDP-ovi", poručio je Matkov.

Inače, sadašnji đakovački gradonačelnik je Zoran Vinković iz HDSSB-a, kojemu je to treći mandat, s tim da je prva dva mandata bio član SDP-a.

(Hina) xsela yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙