FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Božićna čestitka Bandića kardinalu Bozaniću

Autor: nkot
ZAGREB, 23. prosinca 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uputio je u povodu najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića i nove 2012. godine čestitku zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću i državnom vrhu.

U čestitci kardinalu Bozaniću gradonačelnik ističe kako je blagdan rođenja Isusa Krista čudesno i spasiteljski obilježio ljudsku povijest. Božić trajno podsjeća kako nikada ne smijemo iznevjeriti temeljna kršćanska i ljudska načela života i rada: pravdu, istinu i jednakost, navodi se u čestitki i dodaje kako Božić podsjeća da naš doživljaj svijeta vazda počiva na čvrstoj vjeri, nadi i ljubavi te da smo pozvani, kao pojedinci i kao zajednica, ma kakvu službu obnašali, hrabro svjedočiti iskonske kršćanske vrednote i živjeti ih u duhu povjerenja i prijateljstva.

Zagrebački gradonačelnik blagdansku je čestitku uputio i predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću, predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću te predsjedniku Hrvatskog sabora Borisu Špremu, priopćio je Ured gradonačelnika.

(Hina) pp/xmkov yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙