FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat državnih službenika dogovorio suradnju s ministrom Baukom

Autor: dmar
ZAGREB, 11. siječnja 2012. (Hina) - Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika priopćio je danas da je na sastanku s ministrom uprave Arsenom Baukom dogovorena suradnja Ministarstva i sindikata u izradi zakona i propisa.

Čelnici sindikata su ministru Bauku imali priliku ponoviti zamjerke zbog prvih poteza Vlade kojima se preuređuje sustav državne uprave i službenički sustav, pri čemu nije poštivano pravo sindikata na davanje mišljenja i prijedloga, kaže se u priopćenju.

Također su predstavili svoja stajališta o službeničkom sustavu, plaćama i poziciji državnih službenika u odnosu na zaposlene u javnim službama, lokalnoj samoupravi i posebnom segmentu javne uprave - agencijama.

Bauk je izrazio spremnost da se neformalni socijalni dijalog operacionalizira kroz aktivnu suradnju u izradi zakona i propisa, uključujući i uredbe o unutarnjem ustrojstvu državnih tijela. Te će se uredbe, najavio je, donositi prema formuli da sadrže za trećinu manji broj rukovodećih mjesta, ali i dodao da se ukidanje voditeljskih mjesta na razini odsjeka, pododsjeka i odjeljaka u državnim tijelima ne odnosi na službe koje su ustrojene po posebnom zakonu.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙