FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik HBK mons. Srakić čestitao pravoslavni Božić

Autor: nkot
ZAGREB, 5. siječnja 2012. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije đakovačko osječki nadbiskup mon. Marin Srakić uputio danas je riječima "Mir Božiji, Hristos se rodi!" božićnu čestitku patrijarhu Srpske pravoslavne crkve (SPC) gospodinu Irineju, svim episkopima Svetog arhijerejskog sabora SPC, svećenstvu, monahinjama i monasima te svim pravoslavnim vjernicima.

Mons. Srakić ističe kako otajstvo Božića, koje nam svake godine posvješćuje da je Bog Emanuel – S nama Bog, zahvaća nas kao kršćane vjerom u Božji plan spasenja čovjeka, nadom u konačno spasenje i ljubavlju prema Bogu i bližnjemu koja usrećuje i spašava.

U čestitci mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom gospodinu Jovanu predsjednik HBK ističe kako je vjera u Utjelovljenje svevremene Božje Riječi u srži kršćanskog navještaja: "I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine". (Iv, 1, 14).

Molim Gospodina da nas i ovogodišnje svetkovanje Božića prožme dubokim iskustvom Božje blizine, a Vama osobno i svim vjernicima Vaše Mitropolije kao i svim pripadnicima SPC koji žive u Hrvatskoj čestitam Božić: "Mir Božiji, Hristos se rodi!", ističe se u čestitci mons. Srakića.

(Hina) pp/xmkov ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙