FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Muzeju Slavonije izložba „Kako ste dočekali Božić 1991."

Autor: vsik
OSIJEK, 23. prosinca 2011. (Hina) - U Muzeju Slavonije Osijek večeras je otvorena izložba "Kako ste dočekali Božić 1991." kojom ta ustanova obilježava 20 godina od rata u Osijeku.

Najveći dio „sjećanja“ prikupilo je nekoliko maturanata osječke III. Gimnazije s profesorom Vedranom Ristićem. Izloženi su novinski izresci "Glasa Slavonije", ratne fotografije jednog od najpoznatijih hrvatskih umjetničkih fotografa Marina Topića, predmeti iz fundusa Muzeja Slavonije i privatnih zbirki, a o Božiću '91. svjedoče i snimke HRT-a.

Muzejski pedagog Denis Detling, koji je i autor izložbe je rekao da izložba prije svega govori o ljudima koji su se nosili sa svim ratnim nedaćama, a s tim u vezi i s ozračjem Božića.

Ravnatelj Muzeja Slavonije Grgur Marko Ivanković je rekao kako se nada da će mnogi Osječane upotpuniti izložbu svojim osobnim predmetima iz ratnog Božića 1991.

Za mnoge posjetitelje izložba je emocionalno sjećanje na dane kada je život u Osijeku malo vrijedio, „ali unatoč tome Božić je bio svijetlo i nada“ rekao je ravnatelj Ivanković.

Izložbu je otvorio Mislav Kvesić, maturant osječke III. Gimnazije.

Mladi Osječani s pažnjom su razgledali izložbu i čitali novinske tekstove.

(Hina) xvsik yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙