FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plinacro: Poreč i Rovinj dobili prirodni plin

Autor: nbrc
ZAGREB, 22. prosinca 2011. (Hina) - Plinacro je danas započeo isporuku prirodnog plina istarskim gradovima Poreču i Rovinju, čime i ta dva istarska grada od danas imaju mogućnost korištenja tog ekološki i ekonomski najpogodnijeg energenta, izvijestili su danas iz Plinacroa.

Naime, na zahtjev tamošnjeg operatora distribucijskog sustava pulske Plinare Poreč i Rovinj su, preko područnih mjerno redukcijskih stanica, danas priključeni na plinski sustav Vodnjan-Umag, navodi se u priopćenju Plinacroa.

Ističu da je izgrađeni plinovodni sustav Vodnjan-Umag, koji je spojen na magistralni plinovod Pula-Karlovac, označio nastavak cjelovite plinofikacije Istre kao sastavnog dijela Plana razvoja, izgradnje i plinofikacije Republike Hrvatske do 2011. godine, a za čiju je provedbu zadužen Plinacro.

Riječ je o magistralnom plinovodu dužine 71 kilometar, promjera DN 300 i nazivnog tlaka od 50 bar s pet mjerno-redukcijskih stanica - Pula, Rovinj, Poreč, Kovri i Umag.

Nakon opsežnih arheoloških istraživanja, radovi na izgradnji magistralnog plinovoda Vodnjan-Umag počeli su u svibnju 2009., a završili u siječnju 2010. godine. Ukupna vrijednost obavljenih radova i ugrađene opreme iznosila je 186 milijuna kuna, od čega su građevinski radovi stajali 108 milijuna kuna, navodi se u priopćenju.

Na plinovodni sustav Vodnjan-Umag već su ranije spojeni Pula i Umag. Današnjim priključenjem Poreča i Rovinja zaokruženi su poslovi na plinofikaciji Istre tako da najrazvijenija turistička regija Hrvatske od danas na raspolaganju ima mogućnost korištenja ekološki i ekonomski najpogodnijeg energenta današnjice, ističu iz Plinacroa.

(Hina) xpp/xbn ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙