FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Broj mrtvih u eksplozijama u Bagdadu porastao na 57

Autor: kgab
BAGDAD, 22. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Broj mrtvih u nizu eksplozija u Bagadadu u četvrtak porastao je na 57, a 179 ljudi je ranjeno u ovom prvom većem bombaškom napadu u Iraku nakon službenog povlačenja američkih snaga iz zemlje u kojoj posljednjih dana vladaju velike političke napetosti.

Izvor iz iračkog ministarstva unutarnjih poslova je rekao da je u gradu odjeknulo 11 eksplozija na različitim lokacijama. Još nitko nije preuzeo odgovornost za napade.

Ovi očito koordinirani napadi prvi su znak rastućeg nasilja nakon što je premijer Nuri al-Maliki krenuo uklanjati sunitske čelnike. Iračke vlasti u ponedjeljak su protiv zamjenika iračkog predsjednika Tarika al-Hašemija izdale uhidbeni nalog zbog sumnji u povezanost s terorizmom, a na državnoj televiziji je objavljeno da su Hašemijevi tjelohranitelji priznali da su planirali i izveli atentate i da ih je financirao i podržavao zamjenik predsjednika.

Al-Hašemi je odbacio optužbe protiv sebe kao fabricirane i dio spletki premijera Malikija te izrazio spremnost da izađe pred suce u autonomnoj iračkoj regiji Kurdistanu, gdje je otputovao nakon što je izdan nalog za njegovo uhićenje.

(Hina) xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙