FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija gotovo svaki dan pronalazi odbačene eksplozivne naprave

Autor: ivuc
OSIJEK, 28. studenog 2011.(Hina) - Službenici osječko-baranjske Policijske uprave (PU) i prošli su tjedan na više mjesta u županiji pronašli odbačene eksplozivne naprave, a kako ih pronalazi gotovo svaki dan, sretna je okolnost da nije bilo nesreća i stradanja građana, izvijestila je danas policija na redovitoj konferenciji za novinare.

Glasnogovornik PU-a Marko Ćaleta kazao je kako su prošli tjedan, uz ostalo, pronađene tri ručne bombe, dva topnička projektila te tri mine za ručne bacače.

Ponovno je pozvao građane da takva sredstva ne odbacuju, već dragovoljno predaju policiji, jer u tome slučaju ne snose nikakvu odgovornost.

Dodao je kako će policija, ako dozna da tko posjeduje takva sredstva, obaviti premetačinu njegova doma i tada, ovisno o pronađenim sredstvima, moguća je prekršajna ili kaznena odgovornost.

Ako se u građanina u premetačini pronađe oružje koje se može legalizirati, poput lovačkoga, odgovornost je prekršajna, a ako se pronađe zabranjeno vojno-formacijsko sredstvo ili eksploziv, odgovornost je kaznena, pa je moguća i zatvorska kazna, upozorio je Ćaleta.

(Hina) xivuc ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙