FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: terminski indeksi iz minusa u plus

Autor: scvi
NEW YORK, 19. prosinca 2011. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi danas su porasli, jer je optimizam investitora uoči sastanka ministara financija eurozone zasjenio njihove ranije zabrinutosti zbog smrti sjevernokorejskog lidera Kim Jong-ila.

Terminski Dow Jones indeks bio je u 14,00 sati u plusu 37 bodova, a tehnološki Nasdaq 10 bodova.

Istodobno, terminski S&P 500 bio je na dobitku 5 bodova, i iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Investitori se nadaju da će na telefonskoj konferenciji ministri financija eurozone danas raspraviti pitanja financijske konsolidacije i jače podrške Međunarodnog monetarnog fonda zemljama posrnulima pod teretom dugova.

Ranije su terminski indeksi bili u gubitku, zbog zabrinutosti investitora u vezi smrti sjevernokorejskog lidera Kim Jong-ila kao i odluke agencije za kreditne rejting Fitch da snizi izglede za vrhunski francuski rejting, te stavi na promatranje rejtinge još pet zemalja članica eurozone.

Ekonomski kalendar danas je siromašan, očekuje se tek objava indeksa povjerenja američkih građevinskih tvrtki u prosincu.

Na europskim burzama najvažniji su indeksi također nadoknadili ranije gubitke, i trenutno su u plusu. Londonski Ftse indeks u plusu je 0,08 posto, a pariški CAC 1,12 posto, a frankfurtski DAX 1,12 posto.

(Hina) xsbo ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙