FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati i uprava Vetropack Straže potpisali novi kolektivni ugovor

Autor: zkra
HUM NA SUTLI, 16. prosinca 2011. (Hina) - Predstavnici poslodavca i sindikata Vetropack Straže, jedinog proizvođača ambalažnog stakla u Hrvatskoj, u petak su potpisali novi petogodišnji kolektivni ugovor o plaćama i ostalim materijalnim pravima zaposlenika.

Pregovarački timovi poslodavca i sindikata dogovorili su da se sva prava iz dosadašnjeg kolektivnog ugovora prenesu u novi ugovor. Plaće će svake godine i dalje rasti za postotak rasta troškova života + 1,25 posto.

“Pad standarda i najavljeno produbljivanje gospodarske krize u Hrvatskoj i državama u regiji direktno utječu na poslovanje Vetropack Straže. Svjesni smo da nam predstoje teške godine. Stoga su sindikat i svi zaposlenici Vetropack Straže zadovoljni postignutim dogovorom “, istaknuli su u upravi Vetropacka.

Potpisivanju kolektivnog ugovora, koji je u ime uprave Vetropacka Straže potpisao generalni direktor Tihomir Premužak te sindikalni povjerenik poduzeća Darko Šalković, nazočio je i Ivan Tomac, predsjednik granskog sindikata EKN-a, koji je Vetropack Stražu apostofirao kao pozitivan primjer hrvatske privatizacije i korektne suradnje poslodavca i sindikata.

Vetropack straža najveći je izvoznik u Krapinsko – zagorskoj županiji, jer izvoze više od 70 posto staklene ambalaže koju proizvedu. Godišnji im je promet oko 700 milijuna kuna, a zapošljavaju više od 600 radnika koji primaju plaću iznad prosjeka u Hrvatskoj.

(Hina) xzkra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙