FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDLSN: Od izbornih pobjednika očekujemo bolju Hrvatsku

Autor: mbuj
ZAGREB, 5. prosinca 2011. (Hina) - Čestitamo svima koji su ušli u Hrvatski sabor, a od izbornih pobjednika - nove vlade očekujemo bolju Hrvatsku, poručio je danas u priopćenju Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske (SDLSN).

"Vladati se može na različite načine, ali najbolji je onaj koji je utemeljen na partnerskom odnosu i društvenom konsenzusu svih sastavnica društva", ističe SDLSN u priopćenju i naglašava kako stoga od nove vlade očekuje "da izbornu pobjedu pretoči u vlast utemeljenu na partnerstvu i povjerenju građana, a to znači i zaposlenih u javnom sektoru".

"Sindikat na svaku vladu gleda kao na poslodavca, dok njegovi članovi, sukladno osobnim preferencijama, na izborima odlučuju o njenom sastavu te je stoga svaka vlada odraz i njihovog političkog izbora", navode u priopćenju.

Dodaju kako, međutim, službenici nisu samo radnici zaposleni kod poslodavca, nego i oni koji provode Ustavom i pozitivnim propisima povjerene im poslove i zadaće za opće dobro svih građana Republike Hrvatske, što njihovom službeničkom pozivu daje posebnu društvenu težinu.

"Od nove vlade očekujemo da službenike i namještenike gleda prvenstveno s aspekta stručnog i ljudskog potencijala koji predstavljaju, a ne kao nepotrebnu proračunsku stavku te da ih na taj način maksimalno motivira i mobilizira u procesu jačanja kapaciteta državne uprave", navodi SDLSN.

Napominju da su kao sindikat spremni na razgovore i pregovore u dobroj vjeri o svim pitanjima koja mogu dovesti do poboljšanja kvalitete rada i učinkovitosti državnih službi, što je, ističu, razvidno i iz kolektivnim ugovorom dogovorenog, ali nikada konstituiranog zajedničkog radnog tijela, u kojem su vlada i sindikati trebali predlagati mjere s ciljem postizanja optimalnog broja i strukture u pogledu obrazovanja, posebnih znanja i vještina koje se očekuju od državnih službenika i namještenika.

(Hina) pp/xbma yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙