FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijska oporba na kongresu u Tunisu

Autor: bnov
TUNIS, 16. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Sirijsko nacionalno vijeće koje predstavlja većinu struja koje se protive režimu u Damasku, okuplja se na tri dana u Tunisu kako bi se bolje organiziralo i ubrzalo pad režima Bašara al-Asada.

"S Asadom je gotovo, Sirija će postati demokratska i narod će biti slobodan pod svaku cijenu", izjavio je čelnik Vijeća Burhan Haliun uoči otvaranja kongresa koji počinje u petak navečer. Sastankom se želi "uskladiti i organizirati oporbu kako bi se zaustavilo svakodnevno ubijanje koje provodi sirijski zločinački režim", dodao je on.

"Treba ujediniti oporbu kako bi imala veću snagu. Moramo zaključiti ovaj kongres s većom organiziranošću, više jasnih smjernica, više energije", nastavio je on. U glavnom gradu Tunisa očekuje se približno 200 članova Vijeća.

Osnovano krajem rujna u Istanbulu, Vijeće okuplja sve političke tendencije, uključivši u svoje redove lokalne odbore za koordinaciju odgovorne za prosvjede na terenu, liberale, Muslimansko bratstvo odavno zabranjeno u Siriji, kao i kurdske i sirijske stranke.

(Hina) xbnš ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙