FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstva - za petak, 16. prosinca

Autor: dsta
ZAGREB, 16. prosinca 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 16. prosinca.

ZAGREB - Seminar "Kako poslovati s Libijom" održat će se u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i veleposlanstva Libije u Hrvatskoj. Cilj seminara je informirati hrvatske tvrtke i institucije o trenutnom političkom i gospodarskom stanju u Libiji te mogućnostima poslovanja u novonastalim okolnostima (10,00 sati, HGK-Komora Zagreb, Draškovićeva 45).

ZAGREB - Otočni proizvođači, njih 30, prodavat će proizvode s oznakom "Hrvatski otočni proizvod" (HOP) tijekom božićnog sajma koji se od 16. do 24. prosinca održava na zagrebačkom središnjem Trgu Bana Jelačića. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodjeljuje oznaku HOP već pet godina, a ove je godine oznaku HOP dobio 51 proizvođač za ukupno 87 proizvoda. (10,00 sati, Trg Bana Jelačića).

ZAGREB - Dodjela zahvalnica i priznanja sudionicima Međunarodnog sajma Eko Etno Hrvatska Europa Tour 2011. za promicanje kulture, baštine i ruralnog turizma Hrvatske i regije (11,00 sati, Green Gold centar, Radnička cesta 52).

ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova koje su u Hrvatskoj tijekom prvih devet mjeseci ove godine obavila poduzeća sa 20 i više zaposlenih iznosila je 14,9 milijarde kuna i bila je manja za osam posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Istodobno je vrijednost novih narudžbi građevinskih radova za područje Hrvatske porasla za 12,9 posto, na 11,7 milijardu kuna. Tijekom prvih devet mjeseci građevinska poduzeća s 20 i više zaposlenih završila su 1.978 stanova, što je 33,8 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Potkraj rujna ta su poduzeća imala 5.206 stanova u gradnji, što je 2,8 posto manje nego u istom razdoblju 2010. godine.

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj u listopadu je u odnosu na rujan bio nominalno manji za 2,9 posto, a realno za 3,8 posto, dok je na godišnjoj razini, u odnosu na listopad 2010., nominalno porastao za 5,5 posto, a realno za 1,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Na mjesečni pad utjecalo je smanjenje prodaje motornih goriva i maziva u listopadu u odnosu na rujan za 6,2 posto, alkohola i drugih pića za 11,7 posto, zatim pad prometa u nespecijaliziranim prodavaonicama pretežno živežnim namirnicama za pet posto. Na godišnjoj razini pak, u listopadu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine, statistika bilježi nominalni rast prometa u 14 trgovačkih struka. Postotno najviše, za 18,1 posto, porastao je promet željezne robe, boje i stakla, maloprodaja motornih goriva i maziva na godišnjoj je razini povećana za 11,2 posto, duhanskih proizvoda 10,2 posto, a alkoholnih i drugih pića za 8,9 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙