FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PGŽ: u 2012. županijski proračun 301,9 milijuna kuna

Autor: hsup
RIJEKA, 15. prosinca 2011. (Hina) - Primorsko-goranska županijska skupština danas je prihvatila proračun za 2012. od 301,9 milijuna kuna, koji je za 9,8 posto manji od proračuna za 2011., koji je utvrđen drugim izmjenama i dopunama u listopadu ove godine.

Županijski proračun za 2011. prvotno je bio planiran od 313 milijuna kuna, što je oko 30 milijuna kuna manje od proračuna u 2010.

Po danas također prihvaćenoj projekciji za 2013. i 2014., županijski proračun u 2013. bit će 307,5 milijuna kuna, a u 2014. - 316,9 milijuna kuna.

Župan Zlatko Komadina rekao je da je proračun ove godine nešto manji, ali da ispunjava sve svoje osnovne namjene, da je stabilizacijski te da je projekcija proračunske potrošnje u sljedeće tri godine održiva. Županija će ispuniti sve svoje zadaće i mislim da ju ostavljamo u dobru satnju, ocijenio je.

Komadina je dodao da su proračunske projekcije za sljedeće razdoblje vjerojatno nešto više nego će doista biti, dodavši da je teško pristati na projekciju po kojoj bi se manje stvaralo.

Budući da je dio oporbenih županijskih vijećnika u početku skupštine čestitao Komadini i Kukuriku koaliciji na pobjedi na paralmentarnim izborima, odnosno u 8. izbornoj jedinici, Komadina je uzvratio zahvalom te istaknuo kako smatra da je politički model, stvoren u Primorsko-goranskoj županiji, postao i nacionalni projekt, odnosno postao politički model koji je pobijedio na parlamentarnim izborima.

Istaknuo je da je najviše mandata Kukuriku koalicija osvojila upravo u VIII. izbornoj jednici, da će iz te jedinice biti najviše članova buduće vlade te da će neki od njih moguće biti zaduženi za „dobar dio razvoja“, odnosno u području prometa, financija i turizma.

Sjednica županijske skupštine nastavljena je razmatranjem prijedloga javnih potreba županije za 2012. i još 30-ak točaka opsežna dnevnog reda.

(Hina) xhsup yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙