FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Zagreb ima najniže cijene vrtića i jaslica u Hrvatskoj

Autor: tdel
ZAGREB, 13. prosinca 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić rekao je danas kako je cijena od 300 kuna, koliko je zbog opstrukcije na svim razinama bio primoran predložiti za jaslice i vrtić, upola jeftinija nego u bilo kojem gradu u Hrvatskoj.

U izmijenjenu prijedlogu proračuna grada Zagreba za iduću godinu, koji je gradonačelnik Milan Bandić uputio Gradskoj skupštini na drugo čitanje i o čemu bi zastupnici trebali raspravljati na idućoj sjednici 19. prosinca, cijena vrtića i jaslica trebala bi iznositi 300, a produženog boravka u školi 200 kuna, bez obzira na dohotke kućanstava.

"Opstrukcijom na svim razinama, izgravanjem pravila dohodovnog principa i na tragu amandmana zastupnika zagrebačke Gradske skupštine te skupštinskih zaključaka gradonačelnik je skupštini bio primoran uputiti prijedlog cijena vrtića koji je moguće realizirati. To je taj prijedlog koji je upućen zagrebačkoj skupštini", kazao je Bandić novinarima nakon otvaranja Športskog centra "Siget".

Naveo je da je ekonomska cijena vrtića 1900 kuna, a po tom prijedlogu građani bi plaćali 11 posto ekonomske cijene.

Na novinarski upit je li odustao od principa socijalne pravednosti Bandić je odgovorio kako "politika nije umjetnost mogućeg, već umjetnost realiziranog" te da je pobijedila "opstrukcija i destrukcija". Smatra kako u novom prijedlogu o cijenama vrtića nije odustao od principa socijalne pravednosti, već je predložio model koji je moguće realizirati.

Upitan što s roditeljima koji su do sada platili punu cijenu vrtića, zagrebački gradonačelnik kazao je da će se naći načina kako bi se njima kroz rate vratilo ono što su pretplatili.

Bandić je bitnim naglasio što se u novom prijedlogu, s gradskim vrtićima, izjednačava subvencija privatnim i vjerskim vrtićima. Također, ostalo je da 50 posto cijene od 300 kuna roditelji plaćaju za drugo dijete, a stopostotna subvencija ostaje za treće djete, invalide i primatelje socijalne skrbi.

Upitan hoće li proći zagrebački proračun na idućoj sjednici Gradske skupštine, odgovorio je kako je u novi prijedlog proračuna ugradio većinu onoga što su gradski zastupnici tražili da se u njega ugradi. Naveo je kako je u tom prijedlogu Zagrebački holding i ZET dobili 168 milijuna kuna više nego prošle godine.

(Hina) xtdel ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙