FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 15. prosinca

Autor: nbrc
ZAGREB, 15. prosinca 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 15. prosinca.

ZAGREB - Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Željko Rohatinski i članovi rukovodstva središnje banke na konferenciji za novinare govorit će o projekciji monetarne politike za 2012. godinu (10,00 sati, HNB, Trg hrvatskih velikana 3).

ZAGREB - Poslovodstvo Končar-Elektroindustrije na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate za ovu godinu te najaviti planove za 2012. godinu (9,30 sati, Končar EI, Fallerovo šetalište 22).

ZAGREB - Uprava TŽV Gredelj organizira obilazak proizvodnih pogona u skopu kojeg će biti predstavljen završeni prototip niskopodnog dizel-motornog vlaka za regionalni promet, koji predstavlja kraj projekta nazvanog "Hrvatski supermoderni vlak" (12,00 sati, TŽV Gredelj, Vukomeračka cesta bb).

ZAGREB - Konzultantska tvrtka Deloitte i agencija Ipsos plus predstavit će listu 25 vodećih maloprodajnih lanaca u Adria regiji. Na listi se nalazi i nekoliko hrvatskih tvrtki koje su ostvarile zapažen plasman. Bit će predstavljena usporedba pozicije hrvatskih trgovačkih lanaca s onima u regiji, trendovi u ovom sektoru, kao i objavljeni rezultati istraživanja o kupovnim navikama i stavovima potrošača u Hrvatskoj i regiji (11,00 sati, Deloitte, Zagreb Tower, Radnička cesta 80).

ZAGREB - Čelnici tvrtke Novi-Net održat će konferenciju za novinare na kojoj će govoriti o dobivanju nacionalne dozvole i pokretanju velikog investicijskog ciklusa. Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) nedavno je toj tvrtki dodijelila dozvolu za WiMAX usluge na području cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske, a na razdoblje od 8 godina (11,00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - U hrvatskim pokretnim (mobilnim) mrežama u trećem tromjesečju ove godine s utrošenih 1,61 milijardom minuta nastavio se porast te potrošnje, i to za 6,3 posto u odnosu na isto vrijeme prošle godine, dok je u nepokretnim (fiksnim) mrežama s 1,1 milijardom minuta opet zabilježen pad, za 8,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku napominjući da su podaci za ovu godinu privremeni. Po tim podacima ukupno je u prvih devet mjeseci ove godine u mobilnim mrežama utrošeno 4,6 milijardi minuta ili gotovo 5 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, dok je u fiksnim mrežama minuta utrošeno 3,4 milijarde ili 9,2 posto manje.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙