FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene Zlatne kune HGK - Komore Zagreb

Autor: dduk
ZAGREB, 14. prosinca 2011. (Hina) - Hrvatska gospodarska komora (HGK) - Komora Zagreb dodijelila je danas plakete Zlatna kuna i posebna priznanja najuspješnijim poduzećima s područja Grada Zagreba i Zagrebačke županije za ostvarene poslovne rezultate u 2010. godini.

Plaketom Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba nagrađen je Dukat, koji je lani ostvario ukupni prihod od 1,7 milijardi kuna i dobit od 105 milijuna kuna. Unatrag tri godine Dukat je investirao ukupno 200 milijuna kuna.

U istoj kategoriji, s područja Zagrebačke županije plaketom Zlatna kuna nagrađena je Radin - Grafika, tvrtka za veletrgovinu papirom i grafičkim repromaterijalom koja je lani ostvarila 378,4 milijuna kuna ukupnog prihoda i dobit od 2,9 milijuna kuna uz ukupnu vrijednost investicija u dugotrajnu imovinu u trogodišnjem razdoblju od 2,2 milijuna kuna.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba plaketa Zlatna kuna dodijeljena je Adria - Mar Brodogradnji. Lani je ukupni prihod te tvrtke iznosio 173,2 milijuna kuna, a dobit 43,2 milijuna kuna.

S područja Zagrebačke županije u istoj kategoriji najuspješnijom je proglašena tvrtka Neva koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata. Ta je tvrtka lani ostvarila 134,5 milijuna kuna ukupnog prihoda te dobit od 46,4 milijuna kuna.

U kategoriji malih trgovačkih društava dobitnici Zlatne kune su Milla iz Zagreba i Encian iz Gornjeg Stupnika.

Zlatne plakete za inovacije dodijeljene su tvrtkama Citus i Priroda liječi.

Posebnim priznanjem HGK - Komore Zagreb u povodu važnijih obljetnica nagrađena je tvrtka Unitas za 90 godina uspješnog poslovanja.

Predsjednik Komore Zagreb Zlatan Froehlich je istaknuo kako su ovogodišnji dobitnici pokazali izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologija, izvoznim postignućima, zapošljavanju i inovativnosti.

U osvrtu na godinu na izmaku, kazao je kako se kriza odrazila na zagrebačko gospodarstvo tako da su investicije smanjene za 4,5 posto. Ohrabrenje po njegovim riječima donosi povećanje ukupnog prihoda poduzetnika za 12,3 posto, broja zaposlenih za 1,9 posto i izvoza za 4,7 posto, a porastao je i broj poduzetnika, za 1,9 posto.

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙