FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan otvorenih vrata peljeških podruma

Autor: hspa
STON, 3. prosinca 2011. (Hina) - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Dubrovnik, Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, Udruge pelješki vinski puti i Plavac mali danas je na Pelješcu održan Dan otvorenih vrata peljeških podruma.

Sudionici i posjetitelji imali su prilike probati mlada i stara vina iz 14 vinarija i podruma peljeških vinara od Stona, Ponikava, Putnikovića, Janjine, Trstenika, Potomja i Kune.

Središnji događaj vinske feste Dan otvorenih vrata peljeških podruma koja je okupila oko 500 sudionika bila je svečana sjednica Skupštine Poljoprivredne zadruge Putniković, kojom je obilježena 100. obljetnica zadrugarska na ovom dijelu Pelješca.

Počeci zadrugarska u pelješkom kraju datiraju iz 1911. godine, kada je 86 zadrugara osnovalo seosku blagajnu, koja je nastavila s radom 1945. godine kada je prerasla u Poljoprivrednu zadrugu Putniković koja djeluje i danas.

Tim povodom danas su dodijeljena priznanja i zahvalnice zadrugarima i vinarima Pelješca a posebno je dodijeljena Želimiru Bašiću koji je pokrenuo ideju otvaranja prvog hrvatskog muzeja vinogradarstva i vinarstva u Putnikovićima.

(Hina) xddub ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙