FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadarska županija i UNDP dodijelili 68 diploma kozarima i ovčarima

Autor: barn
ZADAR, 13. prosinca 2011. (Hina) - Zadarska županija i UNDP (UN-ov odjel za razvoj) u Hrvatskoj dodijelili su danas 68 diploma kozarima, ovčarima i monterima sunčevih toplinskih sustava te potpisali dva nova sporazuma.

Pedeset kozara i ovčara te 18 montera sunčevih toplinskih sustava dobili su danas diplome o stručnom osposobljavanju za svoja zvanja. Polaznici su prošli 120 sati teorijske i praktične nastave Učilišta "Apis" i Strukovne škole "Vice Vlatkovića".

Cilj izobrazbe je priprema poljoprivrednika za usvajanje standarda EU-a kako bi bili konkurentniji na tržištu, a stručna osposobljavanja financirala je nizozemska vlada.

Zadarski župan Stipe Zrilić nada se da će taj projekt potaknuti i druge poljodjelce i stočare na stručno osposobljavanje. Zadarska županija je uvelike i stočarska i poljoprivredna pa je jako bitno da svi oni koji se bave tim djelatnostima dopunjuju svoja znanja o novim tehnološkim procesima i marketinškim pristupima, pogotovo u vrijeme kad Hrvatska pristupa EU, istaknuo je župan Zrilić.

S time se složila i stalna predstavnica UNDP-a Louisa Vinton. "Izobrazbom poboljšavate svoje poslovne prilike, ali i mogućnosti zapošljavanja. Zahvaljujući diplomama koje primate, proizvodima i uslugama koje dajete trebali biste postati konkurentniji na EU-ovu tržištu, ali i olakšati postupak korištenja sredstava iz EU-a", rekla je Vinton.

Danas su potpisana i dva nova sporazuma o suradnji u stručnom osposobljavanju poljoprivrednika te o razvoju civilnog društva. Novim sporazumom nova znanja dobit će 25 voćara i 25 vinara-vinogradara te još stotinjak članova raznih udruga civilnoga društva. Ugovori su vrijedni oko 390 tisuća kuna.

Inače, u prošlih pet godina UNDP je u zadarskoj županiji ostvario 50 projekta vrijednih oko 10 milijuna kuna.

(Hina) xbarn yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙