FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan grada Zadra i blagdan Sv. Krševana

Autor: barn
ZADAR, 24. studenog 2011. (Hina) - Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća u zadarskom HNK danas je obilježen Dan grada Zadra i blagdan Sv. Krševana.

Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić je, obrativši se uzvanicima, istaknuo kako je u vrijeme krize i recesije, koje je uzdrmalo velika svjetska gospodarstva, pa tako i Hrvatsku i Zadar, gradska uprava prošle godine ipak uspjela ostvariti brojne projekte kojima je zadovoljan.

Posebice je istaknuo početak realizacije kolektora visoke zone, izgradnju plinske mreže u koju će se prvi potrošači, kako se očekuje, priključiti za nekoliko tjedana, projekt "Put Crvenih kuća" u sklopu kojega se grade stanovi za stradalnike Domovinskoga rata i stanovi POS-a, zatim nastavak kapitalnog projekta izgradnje Luke Gaženice te uspješnu turističku sezonu.

"Zadar je u proteklim godinama postao važno regionalno središte, čak i izvan svoje županije. Vrlo je bitno da Zadar ostane središte svoje regije jer je to i jedan od preduvjeta njegova razvoja", poručio je gradonačelnik Zvonimir Vrančić. Dodao je kako su prijedlozi o regionalnom ustroju Hrvatske, po kojima se Zadar pokušava zaobići kao regionalno središte, za Zadrane potpuno neprihvatljivi. "To je, rekao bih, čak i opasno i mi Zadrani moramo biti spremni i tomu se na vrijeme oduprijeti i kazati svima koji podupiru takav prijedlog da to Zadar i Zadrani neće prihvatiti", poručio je gradonačelnik Vrančić.

Na svečanosti su dodijeljene nagrade grada zaslužnim ustanovama i pojedincima. Nagrada grada Zadra za životno djelo dodijeljena je msgr. dr. Pavlu Keri, dugogodišnjem upravitelju Stalne izložbe crkvene umjetnosti u Zadru, te posmrtno akademskom kiparu Ratku Petriću kojemu je nagrada dodijeljena za doprinos na području kulture i umjetnosti.

Nagrada grada Zadra dodijeljena je generalu Anti Gotovini. "Ovu nagradu na ovaj svečani dan general Ante Gotovina nažalost ne može preuzeti. Nadamo se i čvrsto vjerujemo da ćemo mu je uskoro uručiti u našoj gradskoj vijećnici", rekao je, uručujući nagrade predsjednik vijeća Živko Kolega.

Nagrada grada uručena je i glumcu Zlatku Košti, a Grb grada Zadra Šimi Keviću, Ljerki Gaćini i Pavlu Mendešu te poduzetniku Siniši Kulušiću.

(Hina) xbarn ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙