FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirija i Hezbolah odbacuju optužbe Pariza

Autor: mhaj
BEJRUT , 12. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Sirijske vlasti i njihovi libanonski saveznici iz Hezbolaha odbacili su u ponedjeljak izjavu francuskog šefa diplomacije Alaina Juppea koji je u nedjelju izjavio kako Francuska vjeruje da iza napada na plave kacige u Libanonu stoji Sirija.

"Sirija nema nikakve veze s tom akcijom koju osuđujemo", rekao je glasnogovornik sirijskog ministarstva vanjskih poslova Džihad Makdesi nakon Juppeove izjave o tomu da Sirija bez sumnje stoji iza spomenutog napada.

"Izjave Juppea i ostalih dužnosnika izrečene su u sklopu francuskih optužbi čiji je cilj bio na iskrivljen način prikazati realno stanje kada je riječ o Siriji. Francuski ministar iznosi teoriju zavjere za koju optužuje druge", rekao je Makdesi.

Pet je pripadnika francuskih plavih kaciga 9. prosinca ranjeno u napadu, odnosno eksploziji bombe aktivirane tijekom prolaska njihova terenskog vozila. To je treći napad ove godine na Plave kacige koje patroliraju uz libanonsku granicu s Izraelom.

Incident se dogodio u trenutku kada političari i diplomati ukazuju na potencijalnu opasnost od toga da nasilje u Siriji destabilizira Libanon. Juppe je jučer izjavio kako ima jake razloge vjerovati da su napadi došli iz Sirije te da je Hezbolah oružano krilo Sirije u Libanonu.

(Hina) xmh ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙