FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 12. prosinca

Autor: dsta
ZAGREB, 12. prosinca 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 12. prosinca.

ZAGREB - U Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture održat će se javno otvaranje ponuda za davanje koncesije za Zračnu luku Zagreb (ZLZ). Predmet koncesije je izgradnja novog putničkog terminala zagrebačke Zračne luke te upravljanje postojećim i novoizgrađenim terminalom ZLZ-a i pripadajućom infrastrukturom, a koncesiju daje Vlada na rok od 30 godina. Ulaganje u prvu fazu projekta izgradnje novog putničkog terminala Zračne luke Zagreb procijenjeno je na 190 milijuna eura. S obzirom da je kriterij za izbor ekonomski najpovoljnija ponuda, na javnom otvaranju ponuda osim imena ponuditelja čitat će se samo podaci koje je moguće izraziti u brojkama. Za donošenje odluke o odabiru uzet će se u obzir i drugi elementi ponude koji se ne čitaju na javnom otvaranju te će biti analizirani i ocijenjeni naknadno, napominju iz resornog ministarstva. Otvaranje ponuda je u 14,00 sati nakon čega će se održati konferencija za novinare (15,00 sati, Ministarstvo mora, promet i infrastrukture, Prisavlje 14).

ZAGREB - Hrvatski nezavisni izvoznici softvera (CISEx) i udruga Hrvatski izvoznici (HIZ) potpisat će Sporazum o suradnji kojim dogovaraju programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa i to kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja i stvaranju pretpostavki za povećanje razine hrvatskog izvoza. (12,00 sati, Hotel Aristos, Cebini 33, Buzin).

ZAGREB - Hrvatska industrija u listopadu bilježi pad prometa na mjesečnoj i godišnjoj razini, dok su nove narudžbe smanjenje u odnosu na rujan, a u odnosu na prošlogodišnji listopad bilježe blagi rast. Po podacima Državnog zavoda za statistiku, ukupni desezonirani promet industrije u listopadu je u odnosu na rujan pao za 4,8 posto. Na godišnjoj razini kalendarski prilagođeni podaci pokazuju pad prometa industrije za 14 posto. Prerađivačka industrija koja radi na temelju narudžbi u listopadu u odnosu na rujan bilježi pad narudžbi za 3,1 posto, pri čemu su narudžbe s domaćeg tržišta smanjene za 10,9 posto, dok su za 7,8 posto porasle narudžbe sa stranih tržišta. U odnosu na prošlogodišnji listopad narudžbe su blago porasle, za 0,9 posto, na što je utjecao znatniji rast narudžbi sa stranih tržišta, za 69,6 posto, dok su naručitelji s domaćih tržišta svoje narudžbe smanjili za 11,7 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Davorka Stanešić

poslije podne: Nevenka Brčić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙