FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Newt Gingrich: Palestinci su "izmišljeni narod"

Autor: mhaj
WASHINGTON , 9. prosinca 2011. (Hina/AFP) - Trenutačni favorit u utrci za republikanskog kandidata na američkim predsjedničkim izborima, Newt Gingrich, u intervjuu za židovsku televiziju "The Jewish Channel" u SAD-u, Palestince je nazvao "skupinom terorista" i "izmišljenim narodom".

Izrugujući se naporima administracije predsjednika Baracka Obame da postigne mir na Bliskom istoku, Gingrich je izjavio kako "biti nepristran, kada je riječ o demokraciji u kojoj se poštuje pravna država i kada se, s druge strane, radi o skupini terorista koji svakodnevno ispaljuju rakete, zapravo ne znači biti nepristran, već znači favorizirati teroriste".

U razgovoru za The Jewish Channel bivši je predsjednik Predstavničkog doma američkog Kongresa optužio Palestinsku samoupravu, koja priznaje pravo na postojanje Izraela, da, zajedno s islamističkim pokretom Hamas dijeli "veliku želju za uništenjem Izraela".

Predsjednik Obama i njegova administracija "imaju iluzije" o stanju na Bliskom istoku, kazao je, izrazivši sumnju u legitimnost palestinskih želja za stvaranjem vlastite države.

(Hina) xmh ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙