FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Varaždinu otvorena izložba uz 150. obljetnicu utemeljenja HAZU-a

Autor: vvar
VARAŽDIN , 9. prosinca 2011. (Hina) - U povodu 150. obljetnice utemeljenja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Galeriji starih i novih majstora Gradskog muzeja Varaždin (GMV) večeras je otvorena izložba ''Djelovanje Zavoda za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Varaždinu 1983. - 2011.".

Izložbu je priredio varaždinski zavod za znanstveni rad HAZU-au, a otvorio ju je potpredsjednik HAZU-a akademik Jakša Barbić.

Posjetitelji izložbe mogu doznati više o najvažnijoj znanstveno-umjetničkoj ustanovi u Hrvatskoj: kada je i kako Akademija nastala, tko ju je osnovao, kako radi, kako je podijeljena, koji su joj ciljevi i drugo.

Akademijin zavod u Varaždinu predstavljen je prikazom svih voditelja, upravitelja i djelatnika, a izložen je i veliki plakat na kojem su ispisane sve djelatnosti zavoda od 1983. do 2013., odnosno ne samo ono što su ostvarili do sada nego i ono što planiraju u iduće dvije godine.

Izloženo je i više od 40 tiskanih izdanja varaždinskog zavoda koja na više od 11.000 stranica obrađuju povijest i suvremenost Varaždina i sjeverozapadne Hrvatske. Posebno mjesto na izložbi zauzimaju pozivnice zavoda za razna organizirana događanja te primljene nagrade.

Dio izložbe su i umjetničke medalje i plakete s likovima brojnih akademika te poštanske marke, prigodne omotnice i drugi filatelistički materijal s motivima Akademije i akademika.

Izložba je otvorena do 8. siječnja.

(Hina) xvvar yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙