FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kusić: Dani otvorenih vrata HAZU-a vrlo uspješni

Autor: macu
ZAGREB, 1. prosinca 2011. (Hina) - Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić danas je izjavio da je dvodnevno događanje Dani otvorenih vrata HAZU-a, 29. i 30. studenoga, bilo iznad svih očekivanja.

Kusić je osobito zadovoljan što su mladi, srednjoškolci i studenti, pokazali veliko zanimanje za HAZU i njegov rad. Slobodno su ulazili u HAZU-ove razrede i razgovarali s tajnicima i članovima koji su spremno odgovarali na svako pitanje.

"U moju sobu ulazili su slobodno, dolazile su čitave obitelji s djecom, razgledali i raspitivali se o Akademiji", rekao je, dodavši kako je u oba dana samo kroz glavnu zgradu prošlo oko tisuću posjetitelja.

Podsjetio je da su mnogi prvi dan strpljivo sjedili ili stajali te slušali u predvorju palače HAZU-a kako maestro Orest Shourgot, uz glasovirsku pratnju Domagoja Guščića, svira na Guarnijevoj violini King.

"Ima razloga da slično događanje priredimo i iduće godine", rekao je Kusić, dodavši kako će s obzirom na uspjeh ovogodišnjih Dana otvorenih vrata još bolje pripremiti i osmisliti sljedeći događaj.

Smatra bitnim što su i mediji prihvatili Dane te popratili cijelu akciju.

"Kad sve to čovjek vidi, postane optimist. Često imamo krivu predodžbu, osobito o mladima. Oni su se raspitivali o mnogim poznatim ličnostima i događajima, posebice o utemiljetelju Akademije Josipu Jurju Strossmayeru", izjavio je.

Posjetitelji su osim za HAZU-ovu palaču pokazali znatno zanimanje za Kabinet grafike, novu knjižnicu, Muzej arhitekture, zavode u Opatičkoj te Strossmayerovu galeriju starih majstora, koja je također bila izvrsno posjećena, te za Zavod za ornitologiju, rekao je Kusić.

Dani otvorenih vrata HAZU-a istodobno su priređeni u Bjelovaru, Cavtatu, Dubrovniku, Trstenom, Osijeku, Požegi, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima i Zadru.

(Hina) xmc ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙