FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka čestitala Hrvatskoj na pristupnom ugovoru

Autor: mtau
BRATISLAVA, 9. prosinca 2011. (Hina/TASR) - Za Slovačku, koja je zajedno s Austrijom uvjerila europske partnere da počnu pristupne pregovore s Hrvatskom u listopadu 2005., današnje potpisivanje Ugovora o pristupanju simboličan je vrhunac stalne potpore Bratislave integracijskim ambicijama Zagreba, priopćilo je u petak slovačko ministarstvo vanjskih poslova.

"Čestitamo hrvatskim građanima taj povijesni uspjeh i veselimo se novoj kvaliteti naših međusobnih odnosa unutar EU-a. Potpisivanjem ugovora Hrvatska je dobila pravo sjediti za istim stolom sa zemljama članicama i pridonositi procesu donošenja odluka o važnim europskim politikama", kaže se u priopćenju.

Slovačka se nada da će daljnji proces biti brz i spremna je biti među prvima koja će ratificirati pristupni ugovor.

Nakon potpisivanja pristupnog ugovora, da bi Hrvatska postala punopravnom članicom 1. srpnja 2013., treba proći referendum o pristupanju u Hrvatskoj te da ugovor ratificiraju sve zemlje članice EU-a.

Čelnici država i vlada zemalja članica EU-a, hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor potpisali su u petak u Bruxellesu Ugovor o pristupanju Hrvatske EU-u.

U ime Slovačke ugovor je potpisala premijerka Iveta Radičova.

(Hina) xmaš ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙