FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 9. prosinca

Autor: dsta
ZAGREB, 9. prosinca 2011. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 9. prosinca:

ZAGREB - Okrugli stol na temu "Javna poduzeća u 2015" održat će se u organizaciji Poslovnog dnevnika. Među sudionicima su najavljeni čelni ljudi Hrvatskih pošta, Crome, Zračne luke Zagreb i Imunološkog zavoda (10,00 sati, Hotel International, Miramarska 24).

ZAGREB - Na konferenciji "Zakonodavstvo Europske unije: naučite pravila igre", koju organizira časopis Banka na dan potpisivanja Pristupnog ugovora s EU, stručnjaci će predstaviti zakonodavstvo europskog tržišta kako bi se hrvatske tvrtke prilagodile uvjetima poslovanja na tržištu EU-a (10 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2).

RIJEKA - U Sindikatu pomoraca Hrvatske bit će održana konferencija za novinare na temu "Neprimjena zakonskih propisa u vezi tzv. beneficiranog staža pomoraca". (11,00 sati, Dom sindikata "Franjo Belulović", Krešimirova 4)

ZAGREB - Zaklada Marijan Hanžeković dodijelit će nagrade za 2011. godinu u kategoriji redovnih i studentskih radova. Marijan Hanžeković bio je cijenjen i poznat hrvatski ekonomist - financijaš, uz ostalo prvi ministar financija Republike Hrvatske. Zaklada koja nosi njegovo ime osnovana je 1998., a njezin je cilj promicanje financijske znanosti te poticanje znanstvenika i stručnjaka, posebno mladih, na bavljenje tom disciplinom (13,00 sati, Hotel Palace, Strossmayerov trg 10).

ZAGREB - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda u Hrvatskoj u studenom su u odnosu na listopad porasle za 0,1 posto, a u odnosu na studeni prošle godine više su za 6,8 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Podaci na godišnjoj razini pokazuju visok rast proizvođačkih cijena u energiji, za čak 19,3 posto u odnosu na prošlogodišnji studeni. Proizvođačke cijene netrajnih proizvoda za široku potrošnju u studenom ove u odnosu na studeni prošle godine više su za 5,0 posto, u intermedijanim proizvodima za 3,3 posto, a u trajnim proizvodima za široku potrošnju za 2,1 posto. Pad se na godišnjoj razini bilježi kod kapitalnih proizvoda i to za 2,1 posto.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xduk yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙