FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska pošta investira 20 milijuna kuna u tiskaru Vjesnik

Autor: tmis
ZAGREB, 5. prosinca 2011. (Hina) - Hrvatska pošta (HP), koja je prošlog tjedna postala većinski vlasnik tiskare Vjesnik, tijekom iduće godine u razvoj i modernizaciju tiskare planira investirati 20 milijuna kuna, najavili su danas iz Hrvatske pošte.

To će ulaganje, uz predviđeno restrukturiranje i usklađivanje tiskare Vjesnik s poslovnim procesima Hrvatske pošte, tiskari donijeti pozitivne poslovne rezultate, očekuju u Hrvatskoj pošti.

Planiranih 20 milijuna kuna investicija u tiskaru Vjesnik Hrvatska pošta je već predvidjela za razvoj vlastitog segmenta tiskarske djelatnosti, te se, kako napominju iz Hrvatske pošte, pripajanje Vjesnikove tiskare dobro poklopilo s tim planovima. Tako će se planirane investicije usmjeriti u razvoj i modernizaciju postojećih kapaciteta tiskare, čime će se, kako ističu, osigurati još snažnije tržišno pozicioniranje i kvalitetnije poslovanje.

Naglašavajući da u tiskari Vjesnik slijedom svega tog neće biti otpuštanja, nego mogućeg i novog zapošljavanja, iz Hrvatske pošte dodaju da je cijeli taj proces omogućen uspješno završenim dvjema fazama restrukturiranja Hrvatske pošte.

Time se Hrvatskoj pošti otvorio i put za nove investicije, pa tako i u tiskaru Vjesnik, kao najveću u Hrvatskoj koja pokriva 65 posto tržišta.

Očekuju i da će sinergija usluga koje pruža tiskara Vjesnik te usluga koje nudi Hrvatska pošta osigurati povećanje prihoda i još snažnije pozicioniranje na hrvatskom tržištu.

"Hrvatska pošta ovim je korakom prije svega osigurala brzu realizaciju jednog od svojih razvojnih ciljeva – hibridne pošte. S druge strane, tiskara Vjesnik dobila je financijsku stabilnost nužnu za redovito poslovanje, popunjenost kapaciteta s poslovima za potrebe Hrvatske pošte i, najvažnije, ekonomski potencijal za nužan proces restrukturiranja i daljnjega tehnološkog razvoja tiskare Vjesnik", ističu iz pošte.

Hrvatska pošta većinskim vlasnikom tiskare Vjesnik, kako se doznaje, postala je tijekom prošlog tjedna i to slijedom odluke Upravnog vijeća Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) prema kojoj je Hrvatska pošta dokapitalizirana sa 62 posto dionica tiskare Vjesnik koje su u vlasništvu države.

Time je za tu tiskaru i njene zaposlene ujedno završena i dugogodišnja svojevrsna agonija zbog lošeg poslovanja i neizvjesnosti opstanka, u sklopu čega se prijetilo i stečajem, a novi vlasnik i investitor tri su puta bezuspješno traženi na javnim natječajima.

U AUDIO-u su rješenje s Hrvatskom poštom za tiskaru ocijenili najkvalitetnijim, jer time obje kompanije zadovoljavaju svoj poslovni interes, a država je zadovoljna jer su sačuvana radna mjesta te se dugoročno oplemenjuje državna imovina.

Oko tog rješenja, kako se doznaje, postignut je i konsenzus uprave i sindikata iz obje tvrtke koji su podržali pripajanje tiskare Hrvatskoj pošti.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙