FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena birališta u Srbiji

Autor: djan
BEOGRAD, 4. prosinca 2011. (Hina) - Na području Srbije u nedjelju u 7 sati ujutro je otvoreno šest biračkih mjesta na kojima hrvatski državljani mogu glasovati na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj.

Hrvatski državljani u Srbiji mogu glasovati na dva biračka mjesta u konzularnom uredu Hrvatske u središtu Beograda, dva u konzularnom uredu na beogradskom naselju Dedinju, kao i na dva u hrvatskom konzularnom uredu u Subotici.

U subotu su na birališta u Srbiji izašla 264 birača.

Ukupno će, prema podacima hrvatskoga veleposlanstva u Beogradu, u Srbiji moći glasovati više od 30 tisuća hrvatskih građana koji imaju stalno ili privremeno prebivalište u Srbiji, kao i nekoliko stotina hrvatskih državljana koji se na dan izbora nalaze u Srbiji.

Prošlogodišnjim promjenama hrvatskog ustava određeno je da će hrvatski državljani bez prebivališta u Hrvatskoj na predstojećim i budućim izborima glasovati isključivo u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava RH u zemljama u kojima imaju prebivalište, te će birati fiksno tri zastupnika u Saboru, bez obzira koliko ih se odazove na izbore.

(Hina) xdas ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙