FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slab odziv birača u Srbiji za hrvatske izbore

Autor: dhai
BEOGRAD, 3. prosinca 2011. (Hina) - Na biralištima na teritoriju Srbije za parlamentarne izbore u Hrvatskoj, odziv birača u subotu je na četiri biračka mjesta u Beogradu bio vrlo slab.

Izlaznost je na dva biračka mjesta u konzularnom uredu Hrvatske u beogradskom naselju Dedinju bila vrlo mala, a nešto bolja na dva biračka mjesta u konzularnom uredu u središtu Beograda.

Na biračkim mjestima izborni proces provodi se redovito, sve je pod nadzorom i nema nikakvih problema, rečeno je Hini u hrvatskom veleposlanstvu u Beogradu.

Na svih 6 biračkih mjesta u Srbiji, zatvorenih u 19 sati, pravo glasovati za novi saziv u Hrvatskom saboru ima više od 30 tisuća Hrvata sa prijavljenim prebivalištem u Srbiji, kao i nekoliko stotina hrvatskih državljana koji su se na dan predsjedničkih izbora zatekli u Srbiji. Svoje biračko pravo oni će moći iskoristiti i u nedjelju, drugog dana predviđenog za glasovanje Hrvata u inozemstvu.

U diplomatskim misijama i konzularnim uredima Hrvatske glasovanje traje 3. i 4. prosinca, a hrvatski državljani u Srbiji će moći glasovati na dva biračka mjesta u konzularnom uredu Hrvatske u središtu Beograda, dva u konzularnom uredu na beogradskom naselju Dedinju, kao i dva u hrvatskom konzularnom uredu u Subotici.

(Hina) xdas ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙