FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorena biračka mjesta u Subotici

Autor: dhai
SUBOTICA, 3. prosinca 2011. (Hina) - U Generalnom konzulatu RH u Subotici zatvorena su u 19 sati dva biračka mjesta na kojima je glasovalo oko 150 hrvatskih državljana s privremenim ili trajnim prebivalištem u Vojvodini.

"Pripremili smo se dobro i sutra očekujemo veći broj glasača jer smo s izbjegličkim udrugama postigli dogovor o organiziranom dolasku na birališta“, izjavila hrvatska konzulica Subotici Vesna Njikoš Pečkaj i dodala kako se glasovanje odvija bez incidenata i problema. Ispred Generalnoga konzulata RH dežurala je policija.

Procjena je da oko 35.000 hrvatskih državljana koji u Vojvodini i Srbiji borave privremeno ili trajno imaju pravo glasovanja na izborima.

Pravo glasovanja imaju i pripadnici hrvatske manjine u Vojvodini, koji imaju hrvatsko državljanstvo, no na prijašnjim izborima to je pravo iskoristilo samo njih oko 700.

Pozive da se u većemu broju odazovu i sudjeluju u političkim procesima matične Hrvatske uputili su Demokratski savez Hrvata u Vojvodini i Generalni konzulat RH u Subotici.

Glasačka mjesta u Subotici i veleposlanstvu u Beogradu bit će otvorena i u nedjelju od 7 do 19 sati.

(Hina) xjsta ydh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙