FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena birališta na području konzulata u Mostaru

Autor: zkre
MOSTAR, 3. prosinca 2011. (Hina) - Svih jedanaest biračkih mjesta na kojima će za izbore za Hrvatski sabor glasovati birači s područja koje pokriva Generalni konzulat RH u Mostaru otvoreno je subotu na vrijeme, a glasovanje protječe bez gužvi i problema, izvijestili su iz Generalnog konzulata RH u Mostaru.

Među prvima nešto iza 7 sati na biračkome mjestu broj 23 u Osnovnoj školi Ilije Jakovljevića (Japanskoj školi) gdje se održava izborni proces, glasovao je i generalni konzul Hrvatske u Mostaru Velimir Pleša.

Na području ovoga konzulata koje obuhvaća prostor od istočnog dijela Republike Srpske do Drvara u Hercegbosanskoj županiji upisano je najviše birača izvan Hrvatske, njih 108.000.

Prema Plešinim procjenama tijekom dva dana, koliko se održava izborni proces u dijaspori i BiH, na biračkih mjestima u Mostaru moći će glasovati najviše 11.500 birača što je tek deseti dio od ukupnog broja upisanih birača zbog znatno manjeg broja biračkih mjesta i protočnosti glasovanja nego na posljednjim izborima.

Na prošlim izborima glasovalo je oko 30.000 birača na nešto više od 40 biračkih mjesta na području Generalnog konzulata RH u Mostaru.

Konzul Pleša pozvao je birače da se u većem broju odazovu glasovati subotom budući da su prijašnjih godina najveće gužve na biralištima zabilježene nedjeljom nakon misa.

Prvi put otkako hrvatski birači iz BiH glasuju na izborima za Hrvatski sabor nije vođena ozbiljnija kampanja od 15 prijavljenih lista te je primjetna i manja pozornost za izbore za Hrvatski sabor u tamošnjim medijima i javnosti

(Hina) xzkre ydv

An unhandled error has occurred. Reload 🗙